Brskaj po avtorjih

Medved Drago

Drago Medved, novinar, publicist, slikar (rojen 1947 v Ponikvi pri Grobelnem) je bil po ljubljanski Šoli tiska in papirja sprva ročni stavec v Celjskem tisku. Ta poklic je izumrl, občutek za črko in oblikovanje pa je ostal. Tedaj se je začel tudi ukvarjati z grafiko in slikanjem, še intenzivneje od leta 2006, ko se je upokojil.

Pretežno dela z akrilom na platnu in v mešani tehniki. Je član celjske likovne skupine Pro tempore. Doslej je imel 23 samostojnih in 24 skupinskih razstav doma in v tujini. Sodeloval je na 15 - likovnih kolonijah v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Srbiji in Češki.

Njegove slike so polne toplih, zemeljskih barv, kar izhaja iz opredelitve obsežnega cikla, ki ga gradi že nekaj let pod naslovom Archeo mystica. »S pastozno maso zasnuje osnovne reliefne oblike htonično razbrazdanih ploskev, ki jih nato poslika v prevladujočih modulacijsko konstrastno učinkujočih modrig, rdečih in oranžnih odtenkih ter dopolnjuje z nanosi zlate barve…prevladujoči likovni objekti so torej pravokotniki, vsebujoč proporce zlatega reza, saj gre dejansko za podaljšane kvadrate v smislu starodavnih magičnih simbolov…«, je o slikarju zapisal likovni kritik Mario Berdič.

Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.
Razvrsti po: 
Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.

Prodaja umetnin

Galerija sloART.si vam nudi veliko možnosti za prodajo vaših umetniških del:
- komisijska prodaja
- zasebna prodaja
- tiha prodaja
 

 

Obveščajte me

sloART e-novice

Naročite se na e-novice galerije sloART.si in bodite obveščeni o novostih, ponudbi in dogodkih. Naročite se »
Izbrana ponudba
Iščete določenega avtorja ali umetniško delo in želite biti obveščeni o izbranih ponudbah galerije sloART.si?

Spremljajte nas na                
 

Tiha prodaja

Oglejte si seznam vrhunskih umetnin v tihi prodaji.
  • Zoran Mušič
  • Marij Pregelj
  • Rihard Jakopič
  • Stane Kregar
  • Živko Marušič
  • France Mihelič
  • Ivan Napotnik
  • Peter Černe
  • Ivan Meštrovič

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies).

Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov


Največja ponudba vrhunskih umetnin na sloART.si

Galerija sloART z največjo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji

Galerijo sloART združuje strokovnost, tradicija, transparentnost in spoštljiv odnos do umetnosti. Galerija sloART ponuja več kot 2.000 vrhunskih umetnin. Vas zanima izbrana umetnina? Kontaktirajte nas.

Oglejte si ponudbo vrhunskih umetnin na sloart.si

Imate radi umetnost?

Naročite se na obveščanje galerije sloART.si.Več tisoč ljubiteljev umetnosti spremlja ponudbo galerije sloART.si tudi preko Facebooka in Twitterja.