Brskaj po avtorjih

Zavodnik Catherina

Catherina Zavodnik je rojena 6. septembra 1975 v Ljubljani. Leta 2008 je magistrirala je iz slikarstva, leta 2003 magistrirala iz umetniške grafike, leta 2000 pa diplomirala iz industrijskega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Med leti 2000 in 2004 je svoje grafično znanje nadgrajevala v Urbinu v Italiji.

Leta 2012 je bilo Catherinino delo My Face is the prison of Love izbrano kot eno izmed 44 finalistov zmagovalcev na Manhattan Art International, javni poziv umetnikom, v konkurenci prek 800 del iz 24 različnih držav. Tema 7.Celebrate the Healing Power of ART poziva je bila "Positive Art That Lifts The Spirit". (Žirija: Nancy Reyner (artist/author/instructor), Edward Rubin (NY based arts writer/curator, Renee Phillips (Director, Manhattan Arts International/author).

Potem, ko je bila marca letos s sliko September v konkurenci preko 3000 umetniških del sprejeta na najbolj pomemben javni poziv umetnikom v Severni Evropi Forårsudstillingen/Spring Exhibition 2011 v Kunsthal Charlottenborgu (Kopenhagen, Danska), nadaljuje svoje delo z veliko bolj ženstveno, subtilno energijo. Severne svetlobe so ji pustile sen. Lepoto, poetiko in zapeljivost.

V Sloveniji in v tujini se je predstavila na mnogih skupinskih in samostojnih razstavah, od katerih velja omeniti Celebrate the Healing Power of Art (Manhattan Arts International, New York 2012), Broken Boundaries (Rogue Studios Chelsea, New York, 2012), Prayer for Tsunami victims (Galleri ArtLab, Stockholm, 2012), Spring Exhibition (Kunsthall Charlottenborg, Copenhagen, 2011), V. International Graphic Art Biennial Split (2011), Pokrajina v novejši umetnosti, Od piktorializma do abstrakcije (Galerija Velenje, 2011), International Printmaking Biennial - Douro (Portugal, 2010), Grafika je ženskega spola (Galerija Rika Debenjaka, Kulturni dom Bovec, 2010).

Catherina se v svojih delih dotika pojmov kot so: žensko, mistično, vznemirljivo in prvinsko. Njeni slikarski prostori so čiste neskočnosti in neopredeljene dvojnosti, ki se zdijo kot novi začetki in hkrati konci. Valujoči v razponu, toda obenem »zapuščeni« v trenutku. Izjemno jo zanimajo podobnosti z zgodovinskimi zgledi, ki jih podzavestno izkorišča in ji pomagajo ugotavljati določeno kontinuiteto v lastnem razumevanju mišljenja, ki ga pri slikanju doživlja.

Pri načrtovanju in izvedbi likovnih projektov celostno prepleta vse svoje umetniške strasti in znanja. Različne ustvarjalne tehnike demokratično sodelujejo pri njeni likovni izpovedi. Za njeno delo je značilna visoka mera poetičnosti in estetiziranosti. V svojih delih stremi k neomadeževanosti, svetlobi in ljubečnosti. Catherina ustvarja na področju slikarstva, umetniške grafike, poezije, oblikovanja, kiparstva in fotografije. Njene slike in grafike krasijo domove in poslovne prostore številnih znanih Slovencev, športnikov, ekonomisti in številne ljubitelje umetnosti po vsem svetu.

Od leta 2002 je članica ZDSLU in registrirana samostojna ustvarjalka na področju kulture.

Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.
Razvrsti po: 
Prikazujem slike 0 - 0 od skupaj 0.

Prodaja umetnin

Galerija sloART.si vam nudi veliko možnosti za prodajo vaših umetniških del:
- komisijska prodaja
- zasebna prodaja
- tiha prodaja
 

 

Obveščajte me

sloART e-novice

Naročite se na e-novice galerije sloART.si in bodite obveščeni o novostih, ponudbi in dogodkih. Naročite se »
Izbrana ponudba
Iščete določenega avtorja ali umetniško delo in želite biti obveščeni o izbranih ponudbah galerije sloART.si?

Spremljajte nas na                
 

Tiha prodaja

Oglejte si seznam vrhunskih umetnin v tihi prodaji.
  • Zoran Mušič
  • Marij Pregelj
  • Rihard Jakopič
  • Stane Kregar
  • Živko Marušič
  • France Mihelič
  • Ivan Napotnik
  • Peter Černe
  • Ivan Meštrovič

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke (cookies).

Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko omogočimo najboljšo izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta. Uporaba piškotkov nam omogoča zagotavljanje nekaterih osnovnih in dodatnih funkcij spletnega mesta.

Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov


Največja ponudba vrhunskih umetnin na sloART.si

Galerija sloART z največjo ponudbo vrhunskih umetnin v Sloveniji

Galerijo sloART združuje strokovnost, tradicija, transparentnost in spoštljiv odnos do umetnosti. Galerija sloART ponuja več kot 2.000 vrhunskih umetnin. Vas zanima izbrana umetnina? Kontaktirajte nas.

Oglejte si ponudbo vrhunskih umetnin na sloart.si

Imate radi umetnost?

Naročite se na obveščanje galerije sloART.si.Več tisoč ljubiteljev umetnosti spremlja ponudbo galerije sloART.si tudi preko Facebooka in Twitterja.