Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII

3.500 €

Akril in blago na platno, signirana in datirana spodaj desno

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII
Avtor Kranjc Anja
Cena 3.500 €
Medij Slikarstvo
Žanr Figura, Narava
Tehnika Akril
Zaznamki Narava, Smrt, Ženska, Cikli življenja, Prehodi, Prehajanja, Rojstvo, Življenje
Leto 2021
Višina 125 cm
Širina 190 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

Akril in blago na platno, signirana in datirana spodaj desno

Tematski opis

Slike Utelešanje divjine sem začela delati istočasno kot cikel kipov Nevidno vidno (2019) in jih nadaljujem do danes. Enako kot kipi govorijo o vmesnih stanjih, kjer se meja med našimi fizičnimi in duhovnimi telesi in zunanjim svetom zabriše. Ozadja slik so zato povečini abstraktna ali le malo nakazujejo neko naravno okolje. Povečini je to gozd. Figure na slikah se stapljajo z ozadjem, se prepletajo z njim, ker v njih vstopa in jih preoblikuje. Ker vstop v gozd, naš notranji ali zunanji obudi naše naravno, nezavedno, divje, iskreno bitje. V času korona izolacije smo to lahko še posebej občutili, saj je bil edini možen izhod v naravo ali v nas same. V globine in temine, v širine in svetlobe. V iskanje tistega duhovnega bitja, ki uteleša divjino.

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Opis katalogov in certifikatov

Utelešanje divjine, Anja Kranjc, nagrajenka 9. Mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj, Mala galerija Likovnega društva Kranj in Gorenjski muzej

Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Stanje in poškodbe
Opis stanja in poškodb

Ni poškodb

4. Vse fotografije
Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII Utelešanje divjine XIII
Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII Podpis
Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII KAOS festival, TV Ambienti
Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII Mala galerija Kranj, razstava
Anja Kranjc - Utelešanje divjine XIII Razstava v Hiši Alma, Medana
Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Kranjc Anja
Kranjc Anja

V svojem kiparskem in slikarskem delu Anja Kranjc raziskuje predvsem tanko mejo med notranjo človeško bitjo in zunanjo podobo telesa: kako z gibi, držami, okončinami, celopostavnimi kipi, figurami, barvami... izoblikovati sodobno eksistencialno resnico o človeškem telesu. Kako danes, v času množičnih medijev, instalacij, tehnološke transumetnosti še govoriti o haptičnem, in v času kapitalistične potrošniške miselnosti razvoja in napredka še govoriti o krhkosti in minljivosti človeške eksistence.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!