KORONARAZSTAVA

KORONARAZSTAVA

Razstava je zaključena!

Življenje praznih ulic in tvit komentarjev, naročanje hrane na dom, delo ter šola na daljavo, poročila o prvem in vseh nadaljnjih okuženih, . . .

1. Opis razstave
Opis razstave

Življenje praznih ulic in tvit komentarjev, naročanje hrane na dom, delo ter šola na daljavo, poročila o prvem in vseh nadaljnjih okuženih, . . .Pomlad 2020: novice iz Italije o grozljivih posledicah epidemije covida-19. Virus se hitro razširil tudi k nam. Slovenija obstane. Ostanemo doma, kuhinje in dnevne sobe postanejo pisarne, šolske učilnice in sejne sobe. Ulice so prazne. Omejeni na občine odkrivamo nepoznane koščke narave v bližini svojih domov . . .Po dobrem letu in pol v Mestnem muzeju Ljubljana postavljamo prvo manjšo refleksijo o koronačasu, ki se je dodobra vpel v naša življenja. Na razstavi prikazujemo zbrana dela, ki smo jih v digitalno in fizično zbirko muzeja prejeli v okviru javnega poziva “KORONAPROJEKT – Čim prej korono v muzej!”, ki je sledil razglasitvi epidemije lansko leto.S pozivom smo se v Mestnem muzeju želeli proaktivno odzvati na dane razmere in ostati povezani s širšo lokalno skupnostjo. Že med dogajanjem smo vedeli, da je trenutek zgodovinski. Mi vsi pa potencialni pričevalci zgodovine.Razstava s podobami praznega mesta, tvit komentarji, na dom naročeno hrano, stanovanjskim ambientom, ki služi kot učilnica in pisarna, obiskovalca sooči s časom negotovosti in čez noč spremenjenim vsakdanom, ki nam do tedaj ni bil znan - danes pa ga že vidimo kot zgodovinskega.Partnerji in podporniki razstave:

1. Podrobnosti
Naziv razstave KORONARAZSTAVA
Trajanje razstave 4.11.2021 - 16.1.2022
Čas ogleda razstave 10:00 - 18:00
Datum otvoritve 4.11.2021
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Ponedeljek: zaprto
Lokacija Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana
Vstopnina

4 € / znižano 2,5 €
ICOM, PRESS, SMD, spremljevalci invalidov: brezplačno

Sodelavci Muzej in galerije mesta Ljubljane Zanj: Blaž Peršin, direktorAvtorji razstave: Nejc Kovačič, mag. Janez Polajnar, dr. Blaž VurnikAvtor besedil: dr. Blaž VurnikOblikovanje razstave: Bojan Lazarevič, Agora Proars Dokumentacija: Matej Satler, Gorazd Knific, Karmen Brecelj Promocija: Urša Karer, Nejc KovačičPostavitev razstave: Danilo Ončevski, Mitja Marc, Tomaž Žnidaršič, Nejc Volk, Zvone SečnikIzdelava razstavne opreme: LES-MMS D. O. O. , O. K. vir d. o. o. Lektura (SLO): Mirjam Furlan LapanjaAplikacija: Specto informacijske tehnologije d. o. o. Obdelava video vsebin: Jure Lavrin, Nejc Kovačič, POP TV
Tip razstave Muzejska razstava
Organizator Mestni muzej Ljubljana
Organizator naslov Gosposka 15
Organizator kraj 1000 Ljubljana
2. Multimedija
Multimedija
KORONARAZSTAVA KORONARAZSTAVA
KORONARAZSTAVA Slika 1
KORONARAZSTAVA Slika 2
KORONARAZSTAVA Slika 3
KORONARAZSTAVA Slika 4

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov