Miguel González Cabezas - "Zombi, ki hodi naokrog&"

Miguel González Cabezas - "Zombi, ki hodi naokrog&"

Razstava je zaključena!

Predavanje umetnika na delovnem obisku bo sledilo zombijevim korakom od njegovih izvorov do danes, osredotočeno pa bo na presečišča s kolonializmom, finančnim kapitalizmom, protesti in popularno kulturo. V delu Miguela Gonzalesa se zombi pojavlja kot metafora in kot polivalentna figura, ki preizprašuje politično moč in raziskuje sile, ki oblikujejo naša življenja. Miguel González Cabezas (1992, Španija) je večdisciplinarni umetnik in raziskovalec. Leta 2018 je magistriral s področja kritičnih študij na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Njegovi raziskovalni in večdisciplinarni umetniški projekti se vrtijo okrog procesov družbene preobrazbe, migracij, struktur moči in zastopanja.

1. Opis razstave
Opis razstave

Predavanje umetnika na delovnem obisku bo sledilo zombijevim korakom od njegovih izvorov do danes, osredotočeno pa bo na presečišča s kolonializmom, finančnim kapitalizmom, protesti in popularno kulturo. V delu Miguela Gonzalesa se zombi pojavlja kot metafora in kot polivalentna figura, ki preizprašuje politično moč in raziskuje sile, ki oblikujejo naša življenja.

Miguel González Cabezas (1992, Španija) je večdisciplinarni umetnik in raziskovalec. Leta 2018 je magistriral s področja kritičnih študij na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju. Njegovi raziskovalni in večdisciplinarni umetniški projekti se vrtijo okrog procesov družbene preobrazbe, migracij, struktur moči in zastopanja.

1. Podrobnosti
Naziv razstave Miguel González Cabezas - "Zombi, ki hodi naokrog&"
Trajanje razstave 28.10.2021 - 28.10.2021
Čas ogleda razstave 11:00 - 18:00
Datum otvoritve 28.10.2021
Ura otvoritve 0:00
Dodatne informacije Sobota od 10.00 do 13.00; nedelja od 14.00 do 18.00; 24. in 31. december od 11.00 do 13.00; ponedeljek in prazniki zaprto.
Lokacija Likovni salon
Vstopnina Prost vstop
Tip razstave Razstava
Organizator Galerija sodobne umetnosti
Organizator naslov Trg celjskih knezov 9
Organizator kraj 3000 Celje
2. Multimedija
Multimedija

Mnenja zbirateljev o razstavi

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o razstavi ali oddajte svoje mnenje.
Prijavite se na e-novice za razstave
Prijavite se na e-novice za razstave

Prijavite se na e-novice o razstavah in dogodkih in bodite obveščeni o vseh pomembnih razstavah in dogodkih, ki se dogajajo na področju likovne umetnosti v Sloveniji.

Spremljajte razstave

Napovednik razstav in dogodkov