Čuber Rajko

Čuber Rajko

Rajko Čuber (1957), slikar in fotograf, je leta 1982 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Po diplomi je pri prof. Bogdanu Borčiču oparvil še specialko za grafiko. Čubra umetnostni kritiki označujejo kot snovalca nenavadnih pokrajin. Svetovi, ki jih slika, so brezčasni. V njih pa se ograža njegov notranji svet. V abstraktnih slikah se prepletajo številne oblike, barve in barvne skladnje, ki oblikujejo podobo novih krajin, ki so nastale v umetnikovi notranjosti. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Čuber Rajko
1. Biografija
Opis

Rajko Čuber (1957), slikar in fotograf, je leta 1982 diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Po diplomi je pri prof. Bogdanu Borčiču oparvil še specialko za grafiko. Čubra umetnostni kritiki označujejo kot snovalca nenavadnih pokrajin. Svetovi, ki jih slika, so brezčasni. V njih pa se ograža njegov notranji svet. V abstraktnih slikah se prepletajo številne oblike, barve in barvne skladnje, ki oblikujejo podobo novih krajin, ki so nastale v umetnikovi notranjosti.Že med študijem je za svoje grafične stvaritve prejel študentsko Prešernovo nagrado. Prvič je samostojno razstavljal leta 1981 v ljubljanski Galeriji Krka.

2. Multimedija
Multimedija
Čuber Rajko Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Čuber Rajko
Spremljajte avtorja Čuber Rajko

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja