Galerija in dražbena hiša SLOART priporoča

160000 €

Avtor: Jakopič Rihard
Leto nastanka: 1933

Tehnični opis: Olje na platno. Umetniško delo ima prvega lastnika (dedovano) in še nikoli ni bilo na trgu. Bilo je v lasti dr. Frana Windischerja, ki je bil soustanovitelj Narodne Galerije in predsednik društva Narodna galerija (1929–1946). Trenutni lastnik družina Bassin. Obstaja 4 ali 5 umetniških del Neznanke in poznana so samo dva ali tri umetniška dela v olju, kjer je Jakopič narisal portret gole ženske. Zavedena je s fotografijo v katalogu: Anton Podbevšek - Rihard Jakopič in v katalogu Slovenski impresionisti.

Avtor: Laibach
Leto nastanka: 2008

Tehnični opis: Olje na platnu.

Tematski opis: Monokromatska predelava znamenitega bibličnega motiva štirih jezdecev Apokalipse iz Novega testamenta, iz knjige Razodetja, kot ga je originalno zasnoval nemški slikar Werner Peiner (1897 – 1984), ki je bil v času III. Reicha eden najbolj slavljenih nemških režimskih umetnikov. Delo mu je bilo naročeno za nove prostore nemškega kanclerja (Reichskanzleramt). Kot tapiserija je bilo zasnovano leta 1937, vendar ni jasno ali je bilo res kdaj dokončano. Laibach je ta motiv najprej uporabil v notranjem ovitku svojega albuma 'Let it Be' iz leta 1988 (Mute Records), kjer je skupina predelala znameniti istoimenski album skupine The Beatles. Leta 2008 so bile slike naslikane tudi na platnu in naslednje leto predstavljene na veliki razstavi Laibacha v muzeju moderne umetnosti Muzeum Sztuki, v poljskem mestu Łódź. Slike so bile vključene v instalacijo 'Apologija Laibach', posvečeno pokojnemu ustanovnemu članu skupine, Tomažu Hostniku.

Laibach - Jelen (Stag) 200 cm x 200 cm
50000 €

Avtor: Laibach
Leto nastanka: 2008

Tehnični opis: Akril na platnu

Tematski opis: Serija petih slik s skupnim naslovom 'Restavracija' je nastala v letih 2008 in 2009 za veliko razstavo skupine Laibach v muzeju moderne umetnosti Muzeum Sztuki, v poljskem mestu Łódź, v letu 2009. Na vseh petih slikah gre za stilsko reinterpretacijo, oziroma za 'restavracijo' klasičnih laibachovskih motivov in starejših slik skupine, ki so originalno nastale v začetku 80-ih let in ki so se tudi same nanašale na nekatere znamenite motive iz zgodovine umetnosti, ki jih Laibach, v skladu s svojo programsko filozofijo, citira, predeluje in rekontekstualizira.

25000 €

Avtor: Krašovec Metka
Leto nastanka: 1970

Tehnični opis: Akril na platno. Razstavljena na Trienalu Jugoslovanske likovne umetnosti leta 1970 v Muzeju suvremene umetnosti Beograd.

16500 €

Avtor: Mušič Zoran
Leto nastanka: 1966

Tehnični opis: Olje na platno, signirano spodaj desno.

7500 €

Avtor: Sternen Matej
Leto nastanka: 1935

Tehnični opis: Olje na karton. Objavljena v katalogu Matej Sternen, Retrospektivna razstava, Moderna galerija, 1976. Umetniško delo ima certifikat ARTSTAR 3. www.artstar.si