Jakob Karel

Jakob Karel

Karel Jakob (1908-1981), slikar, je leta 1936 diplomiral na Umjetnički akademiji v Zagrebu pri prof. Ljubu Babiću in M. Tatagliji. Po letu 1946 je v Ljubljani vodil risarsko šolo Ivan Rob. Jakobovo slikarstvo obsega pejsaže domačega kraja in portrete. Je zvest slikar prekmurskega kmečkega življenja. V lirično obarvanih krajinah v malce zamolklih tonih, je čutiti ljubezen do narave. Vseskozi je ohranjal tradicijo prekmurske likovne četverice Vrečič - Jakob - Pandur - Kuhar. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Jakob Karel
1. Biografija
Opis

Karel Jakob (1908-1981), slikar, je leta 1936 diplomiral na Umjetnički akademiji v Zagrebu pri prof. Ljubu Babiću in M. Tatagliji. Po letu 1946 je v Ljubljani vodil risarsko šolo Ivan Rob. Jakobovo slikarstvo obsega pejsaže domačega kraja in portrete. Je zvest slikar prekmurskega kmečkega življenja. V lirično obarvanih krajinah v malce zamolklih tonih, je čutiti ljubezen do narave.V seskozi je ohranjal tradicijo prekmurske likovne četverice Vrečič-Jakob-Pandur-Kuhar. Slikarji so se združili leta 1920 s ciljem, da bi se slovenski likovni umetniki združili po celotnem področju Slovenije. Njegova dela hrani Galerija Murska Sobota.

2. Multimedija
Multimedija
Jakob Karel Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Jakob Karel
Spremljajte avtorja Jakob Karel

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja