Komel Silvester

Komel Silvester

Silvester Komel (1931-1983), slikar, je leta 1968 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Gabrijelu Stupici. Leta 1947 je začel v Ljubljani obiskovati Šolo za umetno obrt, oddelek za uporabno grafiko. Leta 1953 je začel študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Kot absolvent je za nekaj let Akademijo zapustil.Komel je v zgodnjem obdobju za motive svojih slik izbiral domačo kraško pokrajino, ki ji je dodajal hitre, vihrave nanose barve. ...

Spremljajte avtorja ARTINDEX - Komel Silvester
1. Biografija
Opis

Silvester Komel (1931-1983), slikar, je leta 1968 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesor Gabrijelu Stupici. Leta 1947 je začel v Ljubljani obiskovati Šolo za umetno obrt, oddelek za uporabno grafiko. Leta 1953 je začel študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Kot absolvent je za nekaj let Akademijo zapustil.Komel je v zgodnjem obdobju za motive svojih slik izbiral domačo kraško pokrajino, ki ji je dodajal hitre, vihrave nanose barve. Kasneje je na njegovih orjaških platnih popolnoma prevladala barva, ki je bila ustvarjena in pogojena z lučjo. Žive tople barve se mešajo s hladnimi. Barve-gmote se odpirajo v prostor platna in srkajo vase gledalca. Komelova dela hranijo številne galerije doma in na tujem. Leta 1975 je za slikarstvo in pedagoško delo prejel Bevkovo nagrado. Leta 1981 pa nagrado Prešernovega sklada za slikarstvo.

2. Multimedija
Multimedija
Komel Silvester Glavna fotografija

Mnenja zbirateljev o avtorju

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o avtorju ali oddajte svoje mnenje.
Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede avtorja

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!
Komel Silvester
Spremljajte avtorja Komel Silvester

Spremljajte avtorja in bodite obveščeni o novih umetniških delih in razstavah in si zagotovite takojšnji dostop do informacij.

Spremljajte avtorja