Sašo Vrabič - Globok spanec

papirni izrezki, akril in olje na platno

Garancije in certifikati
1. Podrobnosti
Naziv Sašo Vrabič - Globok spanec
Serija Globok spanec
Avtor Vrabič Sašo
Medij Slikarstvo
Žanr Krajina, Abstrakcija, Figura, Arhitektura
Tehnika Olje,Akril
Leto 2017 - 2018
Višina 160 cm
Širina 260 cm
Okvir Ni okvirjena
Tehnični opis

papirni izrezki, akril in olje na platno

2. Katalogi in certifikati
Garancije in certifikati
Opis katalogov in certifikatov

Živimo v vznemirljivih časih, Slovenska umetnost v Evropskem parlamentu, str. 27, Art at Ep, Umetnine iz Slovenije, Evropska unija, Bruselj, 2021 Jernej Kožar, Trienale sodobne umetnosti na Koroškem, Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec, str. 12, 23

Garancija Galerije & Dražbene hiše SLOART

Galerija & Dražbena hiša nudi 10 letno garancijo na avtentičnost in pogojno doživljensko garancijo. Več informacij je na voljo tukaj.

3. Provenienca
Opis provenience

Do konca maja 2018 v KGLU Slovenj Gradec, na razstavi Trienale sodobne umetnosti na Koroškem. Do konca decembra 2021, na razstavi Živimo v vznemirljivih časih, Slovenska umetnost v Evropskem parlamentu, Bruselj.

4. Likovne kritike
Živimo v vznemirljivih časih, Slovenska umetnost v Evropskem parlamentu

“Vrabičeva sestavljena podoba tematizira lokalno mitološko zgodbo o kralju Matjažu, ki spi v naročju gore, od koder se bo zbudil in prinesel blagostanje. Komentira moč posameznika v smislu nadrejenosti in podrejenosti ter odvisnost od voditeljev. Izpostavlja apatičnost sodobne družbe v coni ugodja t. i. druge narave, za katero je značilno okolje poplave podatkov, ki informacijo zaradi presežka dražljajev prikrijejo, zakrijejo. Sašo Vrabič se kot multimedijski ustvarjalec giblje v svetu digitalnih podob in generiranih zvokov, ki interaktivno spodbujajo vse čute in presegajo zmožnost človekove običajne percepcije in refleksov, a jih kot slikar zaustavi in reflektirano ponudi razmislek o njihovi naravi in smislu.” odlomek iz: Marko Košan, Živimo v vznemirljivih časih, Slovenska umetnost v Evropskem parlamentu, str. 27, Art at Ep, Umetnine iz Slovenije, Evropska unija, Bruselj, 2021
Marko Košan


Ogled umetnin na domu ali poslovnih prostorih po celotni Sloveniji!

Si želite pred sprejemom odločitve o nakupu ogledati umetniško delo v živo v svojem domu, pisarni ali poslovnih prostorih in se prepričati kako se umetniško delo ujema z vašimi prostori? Izkoristite edinstveno storitev ogleda umetnin na domu, kjer vam umetnine z lastnim prevozom pripeljemo na ogled na dom ali poslovne prostore po celotni Sloveniji.
Storitev ogleda na domu je brezplačna za določene člane kluba zbirateljev, za ostale stranke pa je cena storitve ogleda za eno umetniško delo v Ljubljani 20 EUR z DDV in za ostalo Slovenijo 30 EUR z DDV.

O avtorju

Vrabič Sašo
Vrabič Sašo

Saša Vrabiča stroka uvršča med vidnejše predstavnike t. i. post-medijskega slikarstva. V njegovih najbolj izraznih delih komentira naravo sodobne informacijske družbe, njene tehnološke odvisnosti in šume ter razmerja v medčloveški komunikaciji. Ukvarja se s slikarstvom in drugimi oblikami vizualne in zvočne umetnosti.

Mnenja zbirateljev o umetniškem delu

Prijavite se kot član kluba zbirateljev in si oglejte mnenja ostalih članov o umetniškem delu ali oddajte svoje mnenje.

Kako poteka nakup umetniškega dela?

Galerija SLOART vam omogoča 100% transparenten, pošten in varen nakup. Vsi zaposleni poslujejo v skladu z etičnim kodeksom Galerije SLOART. Celovite informacije o nakupu, načinih plačila, dostavi so vam na voljo preko spodnjih povezav. Galerija SLOART vam nudi tudi 30 dnevno polno garancijo in 10 letno ali doživljensko pogojno garancijo na avtentičnost umetniškega dela. .

Pri nakupu so vam na voljo številni načini plačila

Galerija SLOART si pridržuje možnost, da pri objavi podatkov ali fotografij umetniškeda dela pride do napake. Prosimo vas, da nas o tem obvestite na e-naslov info@sloart.si ali nas v času uradnih ur pokličite na 01 429 33 17.

Galerija SLOART vsako delo temeljito pregleda in za vrhunske umetnine pridobi mnenja neodvisnih sodnih cenilcev in drugih strokovnjakov. Če imate kakršenkoli sum glede avtentičnosti umetnine, provenience, lastništva, škodnih zahtevkov, zavarovanj nas prosim nemudoma kontaktirajte in bomo preverili.

Imate vprašanje, dvome ali ste negotovi glede umetnine

Pogovorite se z našimi strokovnimi sodelavci in vprašajte za mnenje in nasvet

Imate več vprašanj? Kontaktirajte nas ali si oglejte odgovore na strani za pomoč uporabnikov ali preko chata!